Alăturați-vă provocării de Anul Nou și îmbogățiți-vă

cum economisim bani

Încercați să puneți deoparte în fiecare lună, dar nu reușiți? Alăturați-vă provocării ce durează 52 de săptămâni și la finalul ei veți fi mai bogat cu câteva sute de Ron. Deci, ce spuneți?

 

Sosirea noului an ne poate găsi fără niciun ban în portofel. La urma urmei, cumpărarea cadourilor de Crăciun și sărbătorirea Revelionului nu sunt tocmai ieftine, iar contul nostru este adesea la zero odată cu venirea Anului Nou. Vă oferim două modalități grozave prin care nici nu veți simți că veți economisi bani. Principiul ambelor este unul extrem de simplu.
 

 Provocare de Anul Nou

Economisirea începe întotdeauna în prima săptămână a lunii în care veți depune 10 Ron. A doua săptămână 20 Ron, a treia 30 Ron și așa mai departe. Rezultatul acestei provocări este că economisiți până la aproximativ 5000 Ron pe an.

economisim bani

Avem și un al doilea mod de economisire, unde veți depune 5 Ron în fiecare luni, 10 Ron marți, 20 Ron miercuri până când veți ajunge la 140 Ron la sfârșitul săptămânii. În fiecare săptămână viitoare începeți din nou, astfel încât puteți economisi până la 140 Ron pe săptămână, care este de până la 6720 Ron pe an. 
Desigur, suma inițială pentru economisire poate varia în funcție de opțiunile dvs. financiare, dar trebuie să respectați gradația.

 

Adoptați aceste obiceiuri

Pe lângă provocarea clasică, este necesară și modificarea abordării stilului de viață ca atare. Iată câteva sfaturi simple pentru a economisi câțiva Ron în fiecare zi. Să ne uităm împreună:

1. Reciclați îmbrăcămintea

Dacă nu vă deranjează puteți cumpăra îmbrăcăminte la mâna a doua, pariați pe magazinele second-hand sau bazaruri. Veți economisi nu numai bani, dar și Pământul vă va fi recunoscător. De multe ori veți găsi piese noi, pe care cineva le-a cumpărat impulsiv.

2. Gătiți cât mai des acasă

Mesele în oraș poate fi adesea costisitoare pentru bugetul familiei și de multe ori nici nu ne dăm seama. Pentru a economisi bani, limitați mesele la restaurant și gătiți mai des acasă. Internetul este plin cu rețete delicioase pe care le puteți pregăti în doar câteva minute, încercați-le.

mancare gustoasa

3. Profitați de reduceri de ziua de naștere

Multe magazine le oferă clienților săi fideli vouchere cadou sub formă de reducere sau un cadou.

4. Vouchere și coduri de reducere

Dacă doriți să cumpărați avantajos, folosiți vouchere de reducere. La noi veți găsi sute de vouchere în magazine populare. Le puteți găsi împărțite clar pe categorii individuale, astfel veți economisi fără a cheltui bani inutil.

5. Faceți-vă cafea acasă

Și voi sunteți un împătimit al cafelei și fără această băutură ușoară nu vă puteți imagina dimineața? O savurați acasă sau vă opriți în cafeneaua voastră preferată în fiecare dimineață? Schimbați acest obicei. Prețul cafelei variază de la 3 la 10 Ron, care înmulțit cu numărul de zile lucrătoare pe lună nu este o sumă neglijabilă.

6. Achitați cash

Deși perioada banilor cash s-a cam încheiat dat fiind faptul că puteți plăti cu cardul aproape peste tot, încercați să evitați această formă de plată pentru că pur și simplu pierdeți evidența cheltuielilor dvs. Iar plătind cash, vă puteți da seama ușor unde s-au dus banii.

7.  Puteți face exerciții și acasă

Și voi ați început Anul Nou cu o rezoluție și anume că începeți să mergeți la sală? Cu mâna pe inimă cu excepția cazului în care sunteți cu adevărat unui atlet entuziast care are antrenament special de mai multe ori pe săptămână, puteți să exersați eficient și de acasă. De mare folos vă pot fi, de exemplu, diverse aplicații mobile, pe care le puteți descărca gratuit.

exercitii yoga

8. Apă de la robinet

Un alt mod de a economisi este să beți apă de la robinet. Locuim într-o țară în care este în siguranță să beți apă de la robinet și nu trebuie să cheltuiți bani pentru cea ambalată. Dacă nu rezistați fără apa cu bule, investiți într-un dispozitiv care le produce. 

9. Faceți-vă o listă de cumpărături

Cumpărăturile spontane pot fii amuzante, dar uitându-ne pe bon nu este chiar așa. Aveți nevoie de un costum de baie nou? Atunci, cumpărați-l înafara sezonului atunci când este la promoție.

10. Cumpărați pachete mari

Chiar dacă nu consumați 10 role de hârtie igienică în același timp, va veni cu siguranță ziua în care veți fi mulțumiți că le-ați cumpărat mai avantajos. Același lucru este valabil și pentru alte produse.

11. Nu consumați energie inutil

Și voi uitați de multe ori să stingeți lumina atunci când părăsiți camera? Sau faceți duș timp de o oră sau aerisiți îndelungat camera în care se încălzește? Gândiți-vă la aceste aspecte.

12. Concediu în afara sezonului

Dacă sunteți părinți de școlari, s-ar putea să nu vă permiteți să vă rezervați un concediu în afară sezonului. Cu toate acestea, dacă nu aveți copii, rezervați-vă vacanța la cel mai accesibil preț. Călătoria nu trebuie să fie deloc dificilă, trebuie doar să cumpărați bilete ieftine și să vă împachetați bagajele.

13. Depozitarea corespunzătoare a alimentelor

Știați că românii aruncă până la o treime din mâncare pe an? Exact. Cel mai adesea, acestea sunt resturi de alimente gătite care nu au fost depozitate în mod corespunzător.