Cum să curățăm fierul de călcat

curatare fier calcat

Cu toții ne confruntăm cu această problemă. Pornim fierul de călcat punem un film și începem treaba. Cu toate acestea, este suficient doar un moment de neatenție, temperatura selectată necorespunzător și îmbrăcămintea sau suprafața de călcat se pot arde ușor. Dar nimic nu este în zadar. Vă vom arăta câteva modalități de a scăpa de depozitele arse de pe fierul de călcat, precum și de calcar.

 

Cum curățăm fierul de călcat ars

Fierul de călcat ars este una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă fiecare gospodină. Acest lucru se poate datora temperaturii selectate incorect care poate provoca arderea țesăturilor delicate. Cu toate acestea, nu numai haina în sine este arsă, ci și suprafața de călcat. Puteți remedia cu ușurință situația. Tot ce trebuie să faceți este să folosiți o pastă de dinți clasică, sare sau oțet și după ce porniți fierul de călcat nu va rămâne nicio urmă. Vă vom arăta cum:

- Cu pasta de dinți puteți curăța aproape orice, de la bijuterii mici până la mici arsuri pe suprafața fierului de călcat. Pentru a face acest lucru, pur și simplu aplicați pasta de dinți pe suprafață arsă și ștergeți petele nedorite prin mișcări fine.

- Folosiți  oțet dacă placa fierului de călcat este arsă pe o suprafața mai mare. În această procedură, fierul de călcat trebuie să rămână încă cald. Înmuiați cârpa în oțet și treceți-o peste placa fierului de călcat, ca și cum ați călca.

- Dacă aveți acasă un fier de călcat mai vechi, atunci aveți nevoie de sare de masă. Sarea de masă este puțin mai aspră și, prin urmare, tipurile mai noi de fier de călcat se pot zgâria. Pentru a face acest lucru, înfășurăm sarea într-o cârpă și apoi cu ajutorul ei curățarăm suprafața arsă până când este curată.

 

Cum curățați fierul cu abur de calcar

Curățarea fierului de călcat nu trebuie să fie o știință. Calcarul este o problemă comună nu doar pentru mașinile de spălat sau chiuvete. Motivul este apa dură. Aceasta formează depuneri de calcar care împiedică trecerea apei sau a aburului. Ca urmare, calcarul este eliberat în timpul călcării, rezultând rufe murdare. Vă vom arăta cum să scăpați rapid de calcar.

Dacă dețineți un fier de călcat cu funcție de auto-curățare, care are, de asemenea, funcția de auto-curățare a calcarului, pur și simplu porniți-l din când în când, iar fierul va lucra în locul vostru. Înainte de a începe, vă recomandăm să citiți cu atenție instrucțiunile, dar procedura standard este să lăsați fierul să se încălzească până la cea mai înaltă temperatură și să umpleți recipientul cu abur cu apă rece. Aburul rezultat va elimina calcarul.

Cu toate acestea, mai ales fiarele de călcat mai vechi, nu au acest program, așa că trebuie să aveți grijă să eliminați voi calcarul. Dar nu vă faceți griji pentru că nu este ceva complicat. Se amestecă oțetul cu apă 1:1 și se toarnă amestecul în rezervorul pentru apă. Porniți fierul de călcat pe funcția de abur și lăsați-l să acționeze aproximativ 5 minute.

 

Cum să scăpăm de rugina de pe fierul de călcat

Rugina de pe fierul de călcat este astăzi un fenomen destul de rar întâlnit, modelele mai vechi însă s-au luptat destul de des cu acesta problemă. În cazul în care dețineți un astfel de fier de călcat vechi evitați să-l folosiți pentru că va distruge tot ceea ce atinge. Dacă dețineți un fier deteriorat, luați în considerare să cumpărați unul nou. Portalul nostru oferă o mulțime de cupoane de reducere și coduri care vă vor ajuta să economisiți bani. Vezi oferta noastră și cel mai bun fier de călcat poate fi al tău chiar astăzi.